Рецепти
Ароматичен пилешки паприкаш Ана Ѓорова

Вкусен ручек од бело пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот и кромидот исечете ги на крупни парчиња.
  2. Пиперките и доматите исечкајте ги на ситни коцкички, а морковот излупете го и исечете го на кругови.
  3. Соединете го зеленчукот во сад, прелијте го со вода и додајте го исечканиот магдонос, изренданиот целер и лутата пиперка.
  4. Зачинете по вкус и варете 10 минути, па додајте го исеченото месо.
  5. Гответе го јадењето поклопено со капак на тивок оган 35 минути.
  6. Пред крај на варењето, додајте ја смесата што ќе ја направите од 4 дл млака вода, брашно и црвен пипер, добро измешајте и варете уште 5 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: