Рецепти
Ароматични копани со зеленчук Ана Ѓорова

Пилешкото во маринада на овој начин е многу вкусно и лесно се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со наткопан 3 )

Зелена бабура(4 )

Свеж босилек(3 Гранчиња)

Магдонос

Мед(1 Супена лажица)

Морков(3 )

Лук(2 Чешниња)

Кромид(2 Главици)

Зелени маслинки(100 Грама)

Рузмарин(1 Супена лажица)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во длабок измешајте 3 лажици маслиново масло и медот.
  2. Додајте 1 чешне ситно сечкан лук, рузмаринот, ситно сечкан босилек, сол и бибер.
  3. Копаните поделете ги од надкопаните и додајте ги во садот. Промешајте и оставете ги да отстојат 2 часа во маринадата.
  4. Кромидот исечкајте го на кругови, а морковите на тенки парчиња по должина.
  5. Магдоносот и преостанатото чешне лук ситно исечкајте ги, маслинките исечкајте ги на половина по должина, а бабурите исчистете ги од семки и дршки и исечкајте ги на парчиња.
  6. Кромидот ставете го во огноотпорен сад намастен со масло, додајте ги бабурите, морковите, маслинките, лукот и магдоносот и промешајте.
  7. Во садот наредете ги копаните и надкопаните и додајте ја маринадата.
  8. Зачинете со сол и бибер, садот затворете го со алуминиумска фолија и ставете го во рерна.
  9. Печете 50 минути на температура од 180 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: