Рецепти
Атоле Ана Ѓорова

Champurrado или мексиканско, чоколадно атоле е топол пијалок со зачини што е совршен за зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нишесте (пченкарен скроб)(1/2 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Црно чоколадо(100 Грама)

Кафеав шеќер(3 Супени лажици)

Стапче цимет(1 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во големо тенџере на умерен оган ставете го пченкарниот скроб. Веднаш сипете ја водата и мешајте со жица за матење за да не се направат грутки.
  2. Зовријте ја течноста, притоа постојано мешајте, и додајте го млекото, парчињата црно чоколадо, кафеавиот шеќер и прстофат сол. Гответе со мешање додека чоколадото не се растопи, па додајте го циметот.
  3. Намалете ја температурата и продолжете да мешате полека, околу 5 минути. Извадете го стапчето цимет.
  4. Додајте повеќе вода, ако е потребно, по вкус ако не сакате многу густа смеса. Додајте и повеќе шеќер по вкус.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: