Рецепти
Бајадера со путер од кикирики Ана Ѓорова

Непечен десерт со путер од кикирики и чоколадо што се подготвува брзо и лесно со само 4 состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер од кикирики-органски(1 ½ Чаша)

Јаворов сируп(или мед ¼ чаша + 2 лажици )

Кокосово брашно(½ Чаша)

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 1 час во фрижидер

  1. Во среден сад измешајте 1 чаша путер од кикирики (200 г), лаворовиот сируп (или мед) и кокосовото брашно. Мешајте со жица за матење додека смесата се згусне и добро се изедначи.
  2. Потоа претурете ја смесата во тавче (20х30см) со хартија за печење и со лажица убаво израмнете и притиснете ја на површината.
  3. Чоколадото исечкајте го и растопете го на тивко на пареа со 1/2 чаша путер од кикирики.
  4. Постојано мешајте додека се растопи целосно, а потоа прелијте го врз слојот со путер од кикирики и кокос во тавчето. Израмнете убаво со лажица.
  5. Колачот оставете го 40-60 минути во фрижидер за да се стврдне, па исечете го на коцки.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: