Рецепти
BBQ ребра Ана Ристеска

Брз ручек кој ќе се подготвува сам додека Вие сте на работа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(2.26 Килограми)

Сос за скара(3 Чаша)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Бибер(1/2 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Ставете ги шеќерот, солта, пиперот и биберот во еден сад и измешајте ги.
  2. Премачкајте ги ребрата убаво со зачините од двете страни и ставете ги во тенџере.
  3. Прелијте ги со BBQ сос од сите страни и оставете ги да се готват на најниска температура 6-8 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: