Рецепти
Боранија со зеленчук Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(1 Килограм)

Морков(2 )

Зелена пиперка(2 )

Домат(2 )

Кромид(3 Главици)

Лук(1 Главица)

Сирење(тврдо 200 грама )

Јаболков оцет(1 Супена лажица)

Јајце(3 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Боранијата исчистете ја од врвовите, исечкајте ја на половинки, ставете ја во огноотпорен сад и полијте ја со вода.
  2. Потоа додајте ги ситно исечканите моркови, излупените домати, пиперките, лукот, сол и бибер. Ставете го садот на рингла да зоврие водата.
  3. Кога ќе зоврие водата, додајте го ситно исечканиот кромид и гответе додека боранијата омекне. При варењето, постепено додавајте вода.
  4. Пред крајот откако боранијата речиси ќе се свари, додајте го иситнетото сирење и говете уште 10 минути.
  5. Тргнете од оган и додајте ги изматените јајца во јадењето, па вратете на рингла уште неколку минути, мешајте за да се соединат јајцата со јадењето.
  6. Додајте го оцетот и послужете го јадењето топло.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: