Рецепти
Бели топчиња Ана Ѓорова

Брз и вкусен десерт со лешник и кокос – со сигурност нема да останете само на едно топче 🙂

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грам)

Бисквити(200 Грам)

Кокос(50 Грама)

Гриз(50 Грама)

Лешник(50 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Сусам(10 Грама)

Маргарин(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и шеќерот да зовријат. Мешајте и постепено додавајте го и гризот.
  2. Кога ќе биде готово, додајте го маргаринот и мешајте додека да се растопи.
  3. Потоа целата смеса додајте ја во мелените бисквити, сусамот и шеќерот во прав и месете со рака.
  4. Формирајте топчиња, расплескајте ги на дланката и во секое топче во средината ставете лешник.
  5. Формирајте топче и извалкајте го во кокос, па послужете го на чинија.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: