Рецепти
Бели топчиња Ана Ѓорова

Брз и вкусен десерт со лешник и кокос – со сигурност нема да останете само на едно топче 🙂

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грам)

Бисквити(200 Грам)

Кокос(50 Грама)

Гриз(50 Грама)

Лешник(50 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Сусам(10 Грама)

Маргарин(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и шеќерот да зовријат. Мешајте и постепено додавајте го и гризот.
  2. Кога ќе биде готово, додајте го маргаринот и мешајте додека да се растопи.
  3. Потоа целата смеса додајте ја во мелените бисквити, сусамот и шеќерот во прав и месете со рака.
  4. Формирајте топчиња, расплескајте ги на дланката и во секое топче во средината ставете лешник.
  5. Формирајте топче и извалкајте го во кокос, па послужете го на чинија.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: