Рецепти
Бело касато Ана Ристеска

Добро познатата касато торта во бела варијанта која ќе ви се допадне исто колку оригиналот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(600 Грама)

Желе бомбони(1 Пакување)

Кокосови снегулки(100 Грама)

Урми(100 Грама)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Путер(125 Грама)

Млеко(1,5 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во еден сад ги кршиме бисквитите, ги сечкаме желето и урмите, па го додаваме и кокосот. Убаво ги промешуваме.
  2. Во тенџере на тивок оган го вариме пудингот со еден литар млеко и во него го додаваме путерот да се растопи при варењето.
  3. Со сварениот пудинг ги посипуваме бисквитите, потоа промешуваме и ја формираме тортата во сад за торти.
  4. Шлаг пената ја матиме со преостанатото млеко и со неа ја украсуваме тортата.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: