Рецепти
Бисквит торта со чоколадо Ана Ѓорова

Брз и непечен колач што е одличен за ненадејните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(200 Грама)

Јајце(5 )

Вода(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(1 )

Бисквити(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад ги ставаме јајцата и шеќерот и ги матиме на пареа, ги додаваме и двете лажици вода.
  2. Кога убаво ќе ја изматиме смесата, го кршиме чоколадото и го растопуваме, па го истураме во јајцата и продолжуваме со матење додека се згусне филот.
  3. Во друг сад го матиме маргаринот и го додаваме во филот, матиме додека филот стане мазен.
  4. Бисквитите ги натопуваме во млеко, па ги редиме во поголем четвртаст плех.
  5. Ги премачкуваме со филот. Редиме од бисквитите додека го потрошиме филот (4-5 реда во зависност од тепсијата).
  6. Одозгора завршуваме со тенок слој од чоколадниот фил и врз него може да изрендате чоколадо или мелени ореви по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: