Рецепти
Ароматични бомбици Ана Ѓорова

Зачинети бомбици од бело чоколадо и црвено вино што се одлични како десерт за гостите по вечерата или ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вино(црно 250 Милилитри)

Стапче цимет

Каранфилче

Бибер(во зрно )

Рендана кора од портокал(од еден портокал )

Путер(30 Грама)

Бело чоколадо(300 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Рум

Лешник

Кокосово брашно(или шеќер за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Виното се става да се вари со циметот, каранфилчето и црниот пипер додека се редуцира на околу 80 мл.
  2. Потоа се процедува и се додаваат изренданата кора од портокал и ванилиниот шеќер.
  3. Во друг сад на пареа се топи чоколадото, се додаваат путерот, румот и виното.
  4. Се промешува да се соедини, а потоа смесата се остава да се стегне во фрижидер преку ноќ.
  5. Од изладената смеса се формираат бомбици, се става по еден лешник во средината и се враќаат во фрижидер уште половина час.
  6. Готовите бомбици се валкаат во кокосово брашно или во шеќер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: