Рецепти
Бонет Ана Ѓорова

Италијански десерт сличен на пудинг што со сигурност повторно ќе го направите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 Грама)

Какао(25 Грама)

Амарети колачиња(50 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Рум(1 Супена лажица)

Вода(2 лажици (за карамела) )

Шеќер(100 грама (за карамела) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 4 часа во фрижидер

  1. Со миксер изматете ги јајцата и шеќерот.
  2. Колачињата издробете ги како крупни трошки, па додајте ги во смесата со матените јајца заедно со какаото. Повторно матете.
  3. Додајте ги млекото и румот и продолжете со матењето со миксер.
  4. Во друго тенџере на тивок оган ставете 100 г шеќер и 2 лажици вода, мешајте со лажица додека добиете боја на карамела и густ состав, па тргнете од оган.
  5. Во пластични калапчиња ставете прво од карамелата, па потоа од смесата. Ставете ги во тавче со жешка вода и гответе ги на пареа во загреана рерна на 150°C околу 30 минути.

01

7. Кога ќе бидат готови, оставете ги да се оладат и ставете ги во фрижидер најмалку 4 часа пред да ги превртите калапчињата и да послужите.

 

Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: