Рецепти
Брз колач со јаболко Ана Ѓорова

Послужете парче со чаша топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(125 Грама)

Брашно(200 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 )

Екстракт од лимон(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(5 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење ставете ги маргаринот и шеќерот. Посолете со прстофат сол и матете со миксер додека шеќерот и маргаринот се соединат.
  2. Со непрекинато матење додавајте ги јајцата едно по едно.
  3. Потоа додајте ги брашното, млекото, екстрактот од лимон, ванилиниот шеќер и прашакот за печиво.
  4. Откако смесата ќе се соедини, исклучете го миксерот и смесата нанесете ја во намастена и набрашнета тркалезна тава бр. 26.
  5. Јаболките излупете ги, исечете ги на половина и отстранете им ги семките и дршките.
  6. Засечете ги на резанки заоблените страни на јаболките и ставете ги со засечените страни нагоре врз смесата за колачот.
  7. Печете во рерна на 180 степени, 30 минути.
  8. Подоладениот колач може по желба да го послужите премачкан со мармалад или со шеќер во прав.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: