Рецепти
Брз колач со шербет Ана Ѓорова

Послужете го со топка сладолед по вкус и со шолја кафе. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(250 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Масло(4-5 Супени лажици)

Прашак за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Суво грозје(100 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Кокосово брашно(100 Грама)

Шеќер(250 грама + 2 чаши за шербетот )

Вода(3 чаши (за шербетот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со 250 г шеќер, убаво како за торта.
  2. Се додава брашното, печивото, млекото, маслото и ванилиниот шеќер. Се меша.
  3. Потоа се додаваат и сувото грозје, кокосовото брашно и мелените ореви.
  4. Смесата се истура во подмачкано тавче и се пече на 150 степени околу 40 минути.
  5. Испечениот колач се сече на баклави или на коцки, па оладен се прелива со шербет (од 3 чаши вода и 2 чаши шеќер се варат на рингла и се меша додека шеќерот се растопи).
Слатко од вишни
Шери бомбици
Локум бомбици
Колач од тиква
Десерт кус-кус
Џем од капини
Мармалад од јаболки
Торта со суво овошје и костени
Торта со чоколадо и мармалад
Торта со вишни
Сутлијаш со банана
Абисински колач
Бомбици со слатко од смокви
Чоколадни тартуфи
Лимон ролат
Кокосови бомбици со портокал
Зебра торта (посно)
Бисквит торта со киви и банани
Торта со слатко од зелени смокви
Мостарска алва
Малбо колач
Лешник карамел бомбици
Фаџ со суви смокви
Мини палачинки со крем
Карамелизирани смокви
Браунис со банани
Овошно желе со јогурт
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Панцероти од чоколадо
Торта со фил од чоколадо и лимон

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: