Рецепти
Брз колач со шербет Ана Ѓорова

Послужете го со топка сладолед по вкус и со шолја кафе. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(250 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Масло(4-5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Суво грозје(100 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Кокосово брашно(100 Грама)

Шеќер(250 грама + 2 чаши за шербетот )

Вода(3 чаши (за шербетот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со 250 г шеќер, убаво како за торта.
  2. Се додава брашното, печивото, млекото, маслото и ванилиниот шеќер. Се меша.
  3. Потоа се додаваат и сувото грозје, кокосовото брашно и мелените ореви.
  4. Смесата се истура во подмачкано тавче и се пече на 150 степени околу 40 минути.
  5. Испечениот колач се сече на баклави или на коцки, па оладен се прелива со шербет (од 3 чаши вода и 2 чаши шеќер се варат на рингла и се меша додека шеќерот се растопи).
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: