Рецепти
Брза гибаница Ана Ѓорова

Гибаницата се сервира топла со јогурт или кисело млеко. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Јајце(4 )

Млеко(1 Чаша)

Јогурт(1 Чаша)

Масло(1 неполна чаша )

Прашок за печиво(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Сирење(200 Грама)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад се ставаат млекото, јајцата, јогуртот, маслото и печивото и добро се промешува.
  2. Се додава и дробено сирење и се посолува по вкус.
  3. Се земаат по две кори одеднаш, се потопуваат во смесата и се редат во форма на цветови во претходно намастена тепсија. Одозгора се посипува со сусам.
  4. Гибаницата се пече на 180°C околу 45 минути.
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички
Солени плетенки
Чорба со блитва и кисела павлака
Бротчиња со мелено месо
Пита со тиквички и со гриз
Зелен ролат
Тава со полнети шампињони
Солени бомбици со маслинки
Чорба со кисели краставички
Печени пирошки
Пита со јајца и кајмак
Пита со пилешко и печурки
Торта со печурки
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Чорба со шампињони и кисела павлака
Полнети погачици

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: