Рецепти
Брза гибаница со готови кори Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен рецепт за гибаница со фил од мешано сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Овчо сирење(150-200 )

Козјо сирење(150-200 )

Кравјо сирење(150-200 )

Јогурт(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(4-5 )

Прашок за печиво(1 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки добро се мешаат во еден сад.
  2. Тепсијата се мачка со масло за јадење. Се става една кора и на неа се става повеќе од половина од филот.
  3. Потоа сите кори се кинат, се гужваат и се прскаат со останатиот фил.
  4. Кога ќе завршите со сето тоа, се додава последната кора, се става малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени околу 25-30 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: