Рецепти
Бурек коцки Ана Ристеска

Домашен бурек со месо и павлака како вкусен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кисела павлака(500 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Магдонос

Јајце(5 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Газирана вода(500 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја пржиме на загреано масло во тава на оган. Откако кромидот ќе омекне го додаваме меленото месо. Мешаме со лажица.
  2. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во тавата со испрженото месо. Додаваме вегета, посолуваме, наросуваме бибер и промешуваме.
  3. Во длабок сад со жица ги матиме јајцата. Ја додаваме павлаката и промешуваме. Посолуваме, ја додаваме газираната вода и мешаме додека смесата не се соедини.
  4. Во тава за печење намрсена со масло ставаме 2 кори свиткани во големина на тавата. Врз нив нанесуваме од филот од мелено месо. Повторно ставаме 2 свиткани кори и нанесуваме фил. Истата постапка ја повторуваме додека не ги потрошиме сите кори и целиот фил.
  5. Го сечеме бурекот на коцки и го преливаме со мешавината од јајца, павлака и газирана вода.
  6. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 45 минути на 180 степени и ја вадиме од рерна.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: