Рецепти
Бурек пита со тиквички и сирење Ана Ѓорова

Лесна пита од готови кори за вкусно предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Тиквичка(1 )

Сирење(300 Грама)

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Суво оригано(малку )

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Издробете го сирењето и измешајте го со јајцата. Додајте ја изренданата тиквичка, сол, бибер и оригано.
  2. Измешајте ја водата со маслото. Попрскајте ја секоја кора со оваа течност.
  3. Во тепсија број 32 наредете 2-3 кори, да висат од работ на тепсијата. Потоа редете 2-3 стуткани кори.
  4. Филот поделете го на 2 дела, корите поделете ги така што ќе ги редите по две стуткани помеѓу филот.
  5. Пред да нанесете вторпат од филот, ставете повторно рамни 2 кори – да висат од рабовите како на почетокот, па пак стуткани кори.
  6. На крајот завршете со рамна кора и врз неа превиткајте ги корите што висат.
  7. Одозгора попрскајте неколку лажици масло и печете на 200°C околу 20-30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: