Рецепти
Бурито со мешано месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од пилешко и свинско месо за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свинското месо исечкајте го на ситни коцкички и пржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Пилешкиот стек исто така се сечка на ситни коцкички и се става во друга тава да се пржи. Се зачинува со вегета.
  3. Во трет сад се пржи ситно исечканиот кромид, па откако ќе омекне, се додаваат ситно исечканите пиперки и излупените и исечкани домати.
  4. Се зачинува со сол, бибер и со лутите зачини, се меша, па се додаваат и испржените меса.
  5. На секоја тортиља се ставаат по 2-3 лажици од испржената смеса, се виткаат и се сервираат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: