Рецепти
Чоколаден брауни колач со малини Ана Ѓорова

Чоколадна фантазија за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Јајце(4 )

Брашно(125 Грама)

Интегрално пченично брашно(75 Грама)

Лешник(150 грама сечкани )

Замрзнати малини(150 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Чоколадото, какаото и маргаринот ставете ги во тенџере на оган и мешајте да се растопат.
  2. Откако ќе се растопат состојките, тргнете од оган и додајте го шеќерот.
  3. Едно по едно додавајте ги јајцата и непрекинато мешајте со лажица.
  4. Додајте ги белото брашно, интегралното брашно и печивото. Посолете.
  5. Додајте ги екстрактот од ванила и половина од исечканните лешници и промешајте.
  6. Смесата ставете ја во калап за печење обложен со хартија за печење.
  7. Врз неа наредете ги малините и останатите сечкани лешници, а по желба може да изрендате и чоколадо.
  8. Колачот печете го во рерна на 200 степени, 40 минути.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: