Рецепти
Чоколаден фаџ Ана Ѓорова

Брз, лесен и непечен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Шеќер во прав(160 Грама)

Путер(40 Грама)

Рум(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го млекото, додајте 20 г путер исечкан на парчиња, шеќерот во прав и по желба, но и не мора, малку екстракт од ванила.
  2. Мешајте го млекото на умерен оган, па кога ќе зоврие, намалете ја температурата на тивко и варете го 10-тина минути со непрекинато мешање. Млекото оставете го малку да се олади.
  3. Чоколадото искршете го и заедно со 20 г путер ставете ги во тенџере, па растопете ги на рингла на пареа со постојано мешање. Оставете ги настрана 2-3 минути откако ќе се растопат.
  4. Во смесата со чоколадо додајте 180 милилитри од млекото и рум по желба, па мешајте додека чоколадото се згусне.
  5. Смесата претурете ја во сад обвиткан со проѕирна фолија и покријте ја целосно. Оставете го колачот да се стврдне во фрижидер најмалку 1 час, па пресечете на коцки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: