Рецепти
Чоколаден колач со јаболки и ореви Ана Ѓорова

Одличен за со шолја кафе или чај – пробајте, нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(250 Грама)

Сечкани ореви(150 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

Јаболко(4 )

Масло(100 Милилитри)

Брашно(10 Супени лажици)

Црно чоколадо(150 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Изматете ги јајцата и шеќерот со миксер, додајте ги мелените и сечканите ореви, ванилиниот шеќер и маслото.
  2. Потоа додајте ги брашното и прашокот за печиво, ренданите јаболки и 50 г рендано чоколадо, па мешајте со лажица додека смесата се соедини.
  3. Претурете ја смесата во намастена и набрашнета правоаголна тава и печете го колачот во рерна на 200 степени, 40 минути.
  4. Преостанатите 100 г чоколадо растопете ги во тенџере на оган и со тоа премачкајте го печениот колач.
  5. Наросете го колачот по желба и со шеќер во прав, исечете на коцки и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: