Рецепти
Чоколаден мозаик Ана Ѓорова

Непечена торта од бело и црно чоколадо што изгледа доста креативно и може да ја подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(150 Грама)

Млеко(300 Милилитри)

Нескафе(1 Супена лажица)

Рум(1 Супена лажица)

Желатин(10 Грама)

Хопла(200 Грама)

Кисела павлака(400 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Желатинот се прелева со 5 лажици ладна вода и се остава да набабри.
  2. На пареа се топи белото чоколадо и 100 дл слатка павлака, а посебно црвното чоколадо со 100 дл слатка павлака.
  3. Во растопените чоколади се додава желатинот поделен еднакво и по 200 мл кисела павлака, па полека се промешуваат за да се добијат двете смеси.
  4. Во белиот дел се додава 1 лажица рум, а во црниот нескафе.
  5. Бисквитите се натопуваат во млекото и се редат во калап или во мало плехче една до друга.
  6. Одозгора се филуваат бисквитите наизменично со белата и црната смеса додека не се потрошат и двете смеси.
  7. Колачот се става во фрижидер да се стврдне, околу 3 часа, па се сече на коцки и се служи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: