Рецепти
Чоколадна бомбониера со чили Ана Ѓорова

Подгответе го десертот за најдрагите и уживајте со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(80 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Чили пиперка(1 мало )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото исечете го на ситни парчиња со нож.
  2. Во тенџере на рингла ставете ја слатката павлака и чили пиперчето (не го ситнете, ставете го целото без дршка, но ако сакате попикантен вкус тогаш исечете го и така без семки ставете го во тенџерето), притиснете го пиперчето со виљушка и зовријте ја смесата на тивок оган.
  3. Веднаш додајте го чоколадото и мешајте силно со жица за матење за да се растопи.
  4. Откако чоколадото ќе се растопи, ставете го во силиконски калапи и оставете ги колачињата да се стегнат најмалку 4 часа во фрижидер пред да ги послужите.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: