Рецепти
Чоколадни барови Ана Ѓорова

Кој вели дека чоколадната ужина не може да биде и здрава и вкусна?

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(1 Чаша)

Овесни снегулки(1 Чаша)

Какао(2 Супени лажици)

Чоколадо од какао(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Урмите излупете ги од семките, чоколадото исечкајте го и изблендирајте ги со останатите состојки.
  2. Смесата ставете ја на работна површина врз хартија за печење и сплеснете ја со дланките на површината во форма на четириаголник.
  3. Исечете колачи од смесата и ставете ги да се ладат во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: