Рецепти
Чорба од чадено месо Ана Ѓорова

Вкусна чорба со свинско чадено месо и доматен сос што е одлична за предјадење или за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(чадено 500 грама )

Кромид(1 Главица)

Домат(1 )

Кисела павлака(100 Милилитри)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Магдонос

Брашно(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Чаденото месо измијте го и исечете го на поголеми парчиња. Ставете го во тенџере со зовриена вода на оган.
  2. Главицата кромид исечете ја на поголеми резанки, а магдоносот исечкајте го покрупно. Додајте ги во тенџерето и зачинете со сол, бибер и вегета.
  3. Откако чаденото месо ќе омекне, извадете го од тенџерето и исечкајте го на ситни коцки.
  4. Во тенџерето на оган додајте го доматното пире, сечканото чешне лук и доматот.
  5. Откако парчињата домат ќе се сварат, содржината од тенџерето исцедете ја во цедалка врз друго тенџере. Тенџерето со процедената течност ставете го на оган.
  6. Во друг длабок сад со жица за матење измешајте ги оцетот, киселата павлака, црвениот пипер и брашното додека да се соединат. Непрекинато мешајќи со жицата, додајте ја смесата во тенџерето на оган.
  7. Додајте ги и парчињата чадено месо и промешајте. Варете додека чорбата ја добие потребната густина.
Слатко од вишни
Подварок со куркума
Вегетаријански лазањи
Бурек коцки
Печени фалафел ќофтиња со сос
Колач од тиква
Полнето свинско филе
Бељуш
Пита од лиснато тесто
Торта со чоколадо и мармалад
Паприкаш од пржени ќофтиња
Супа од пилешки дроб
Торта со вишни
Абисински колач
Пиле полнето со печурки
Крем салата со модри патлиџани
Мусака со чадена сланина и печурки
Лимон ролат
Овчарска пита
Торта со слатко од зелени смокви
Октопод во бело вино
Крап на кромид (посно)
Мармалад од грозје со јаболки
Пилешка пепиторија
Панцероти од чоколадо
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Торта со фил од чоколадо и лимон
Руска пита со ореви и чоколадо
Полнети турски погачици
Чорба од чадено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: