Рецепти
Чорба од чадено месо Ана Ѓорова

Вкусна чорба со свинско чадено месо и доматен сос што е одлична за предјадење или за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(чадено 500 грама )

Кромид(1 Главица)

Домат(1 )

Кисела павлака(100 Милилитри)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Магдонос

Брашно(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Чаденото месо измијте го и исечете го на поголеми парчиња. Ставете го во тенџере со зовриена вода на оган.
  2. Главицата кромид исечете ја на поголеми резанки, а магдоносот исечкајте го покрупно. Додајте ги во тенџерето и зачинете со сол, бибер и вегета.
  3. Откако чаденото месо ќе омекне, извадете го од тенџерето и исечкајте го на ситни коцки.
  4. Во тенџерето на оган додајте го доматното пире, сечканото чешне лук и доматот.
  5. Откако парчињата домат ќе се сварат, содржината од тенџерето исцедете ја во цедалка врз друго тенџере. Тенџерето со процедената течност ставете го на оган.
  6. Во друг длабок сад со жица за матење измешајте ги оцетот, киселата павлака, црвениот пипер и брашното додека да се соединат. Непрекинато мешајќи со жицата, додајте ја смесата во тенџерето на оган.
  7. Додајте ги и парчињата чадено месо и промешајте. Варете додека чорбата ја добие потребната густина.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: