Рецепти
Чорба од лигњи Ана Ѓорова

Вкусно јадење што може да го послужите со парчиња потпечен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(800 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос

Доматен сос(500 Милилитри)

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот испржете го на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Чешнињата лук (изгмечени) додајте ги во тенџерето, па откако ќе омекнат додајте ги оцетот, виното, доматниот сос, лигњите (исечени на кругови), сечканиот магсонос и зачинете со вегета, сол и бибер.
  3. Добро измешајте ги состојките и варете 40 минути.
Ќофтиња со пилешко и пармезан
Фетучини со песто сос
Фритата со домат, туна и сирење
Чорба од пилешки гради
Турски ѓевречиња (посно)
Полнети мисиркини гради
Свински кременадли со сос од шампињони
Џем од капини
Мармалад од јаболки
Чорба со печурки и чадена сланина
Печена скуша (посно)
Макарони со чадено месо
Ориз салата со павлака
Пилешки крилца во сос од пиперки
Пилешки копани со сос од бело вино
Ролати од пилешки копани
Холандска пита
Мисиркини шницли во ароматичен сос
Малбо колач
Лешник карамел бомбици
Фаџ со суви смокви
Земички со лук
Мини палачинки со крем
Полнети шампињони
Овошно желе со јогурт
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Брза пита со блитва и сирење
Крем чорба од компири со сланина
Тиквички на милански начин
Домати со пармезан во рерна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: