Рецепти
Чорба од пилешки гради Ана Ѓорова

За љубителите на домашни чорби: оваа мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(250 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Магдонос

Кромид(1 Главица)

Домат(2 )

Ориз(40 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Главицата кромид и пиперката ситно се сечкаат, а доматите се рендаат крупно, па се ставаат да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Во тенџере со зовриена вода на оган се додава вегета и се варат пилешките гради.
  3. Откако зеленчукот ќе се испржи, во тавата се додава оризот и се меша.
  4. Свареното месо се сечка на коцки, се додава во тавата, се налеваат 500 мл вода во која се вареше пилешкото и содржината од тавата се претура во тенџере.
  5. Се долева водата во која се вареше месото и се вари 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: