Рецепти
Чорба од риба и ракчиња Ана Ѓорова

Необичен рецепт за рибја чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Ракчиња(200 Грама)

Праз(1 )

Морков(1 )

Кромид(1 )

Магдонос

Павлака(1 Чаша)

Јајце(5 )

Доматен сос(150 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Рибата варете ја во тенџере на оган со сечканиот праз, морков, 1/4 кромид, магдонос и сол најмалку 15 минути.
  2. Настрана во друго тенџере со вода на оган ставете ги рачињата и варете ги неколку минути, потоа исцедете ги и исчистете ги.
  3. Варената риба исцедете ја и исчистете ја од кожата, коските и перките, па исечкајте ја.
  4. Во друг сад измешајте ги павлаката, сосот од домати и јајцата; додајте сол, бибер и изблендирајте ги заедно со исчистените ракчиња.
  5. Додајте ја и рибата и повторно изблендирајте.
  6. Целата изблендирана содржина вратете ја во тенџере и доварете ја чорбата уште половина час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: