Рецепти
Чорба од цвекло и ѓумбир Ана Ѓорова

Интересна идеја за како да го подготвите цвеклото во вкусна чорба со комбинација од ѓумбир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(3 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Бистра зеленчукова супа(500 Милилитри)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Вода(500 Милилитар)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Нискомаслена павлака(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Излупете го цвеклото и исечкајте го на коцкички.
  2. На загреано маслиново масло во тенџере пропржете го неколку минути, па додајте го кромидот, лукот и ѓумбирот.
  3. Промешајте и пржете неколку минути и зачинете со сол и бибер.
  4. Налејте му половина литар вода и половина литар супа од зеленчук, покријте го тенџерето и варете 20 минути додека цвеклото не е готово.
  5. Кога ќе биде сварено цвеклото, тргнете го од шпорет, изблендирајте го и вратете го да проврие уште неколку минути.
  6. Послужете го топло со една лажица павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: