Рецепти
Чорбаџиска тава Ана Ристеска

Гурмаски ручек по рецептот на баба со кој ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Црвена бабура(конзервирани 2 )

Домат(2 )

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Сирење(100 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското филе го сечкаме на коцки и посолуваме. Ги ставаме парчињата месо да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата со запрженото месо.
  3. Шампињоните и тиквичката ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата. Го додаваме црвениот пипер и промешуваме.
  4. Доматите ги лупиме и ги сечеме на кришки. Ги отстрануваме семките, а месото од доматите го сечеме на коцки. Потоа парчињата домати ги додаваме во тавата и промешуваме.
  5. И конзервираните пиперки си сечкаме на коцки. Ги додаваме во тавата со запржениот зеленчук.
  6. Ги додаваме виното и издробеното сирење и повторно промешуваме.
  7. Содржината од тавата за пржење ја ставаме во керамичка тава намрсена со масло.
  8. Јајцата ги кршиме и на око ги ставаме во керамичката тава. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: