Рецепти
Далматинска супа од риба Ана Ристеска

Посна супа од ослиќ како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(лупен 1 )

Филети од ослиќ(800 Грама)

Целер(1 корен )

Целер(5-6 гранчиња )

Морков(2 )

Магдонос

Лимон

Лук(2 Чешниња)

Ориз(варен 200 Грама)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ги вариме компирот, морковите и коренот од целер. Откако зеленчукот ќе биде полуварен посолуваме и ги додаваме филетите риба.
  2. Рачките од гранчињата целер и чешнињата лук ситно ги сечкаме, и ги додаваме во тенџерето.
  3. По 20 минути варење го тргаме тенџерето од оган. Сварените моркови, коренот од целер и рибата ги сечкаме на коцки, а компирот ситно го сечкаме. Ги враќаме во тенџерето на оган. Го додаваме варениот ориз.
  4. Листовите целер ситно си сечкаме и ги додаваме во тенџерето. Лимонот го цедиме во цедалка и го додаваме сокот во тенџерето.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: