Рецепти
Десерт од замрзнат јогурт и малини Ана Ристеска

Останете свежи со овој летен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грчки јогурт(2 Чаши)

Органски кокосов шеќер(2 Кафени лажици)

Малини(1/2 Чаша)

Ф‘стаци(1/2 Чаша)

Чоколадни трошки(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Тава за печење покријте ја со хартија за печење.
  2. Во еден сад соединете ги грчкиот јогурт, пола количина малини и ф’стаци и шеќерот и убаво измешајте.
  3. Пренесете ја смесата на тавата и рамномерно распоредете ја.
  4. Одозгора ставете ги останатите малини, ф’стаци и парчињата чоколадо или чоколадните трошки.
  5. Ставете ја тавата во замрзнувач околу 3-4 часа, додека смесата не се стврдне.
  6. Извадете го десертот и исечете или искршете го на парчиња по ваша желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: