Рецепти
Десерт со праски и суво грозје Ана Ѓорова

Вкусен, лесен и освежителен летен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(8 од конзерва или свежи )

Суво грозје(2 Супени лажици)

Бренди(2 чашки )

Слатка павлака(2 Децилитри)

Шеќер во прав(1 Супена лажица)

Бисквити(4 )

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исцедете ги праските од течноста и исечете ги на парчиња.
  2. Ставете ги во сад со сувото грозје, полијте ги со бренди и оставете ги половина час.
  3. Изматете ја павлаката со шеќерот во прав.
  4. Сомелете ги бисквитите и измешајте ги со циметот.
  5. На дното од стаклените чаши за послужување ставете малку изронети бисквити или пандишпан.
  6. Полијте со малку сируп од праските, па додајте ја смесата со праски и суво грозје.
  7. Дополнете ги чашите со изматената павлака и украсете по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: