Рецепти
Динстани јунешки ребра Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ви предлагаме да го послужите со салата свежа или крем.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешки ребра(1 Килограм)

Морков(3 )

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(300 Милилитри)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Месото го вадиме од коските, го сечеме на поголеми парчиња, го миеме и го бришеме со чиста крпа (коските може да се сварат со зеленчук за супа).
  2. Во тава со масло го запржуваме месото од двете страни. Ги додаваме водата и морковите кои претходно сме ги исечкале и се оставаме на тивок оган 90 минути да се динста. Тавата се покрива со капак.
  3. На крајот се става зачинот, малку сол и малку бибер. Се промешува и се трга од оган.
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: