Рецепти
Динстани јунешки ребра Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ви предлагаме да го послужите со салата свежа или крем.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешки ребра(1 Килограм)

Морков(3 )

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(300 Милилитри)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Месото го вадиме од коските, го сечеме на поголеми парчиња, го миеме и го бришеме со чиста крпа (коските може да се сварат со зеленчук за супа).
  2. Во тава со масло го запржуваме месото од двете страни. Ги додаваме водата и морковите кои претходно сме ги исечкале и се оставаме на тивок оган 90 минути да се динста. Тавата се покрива со капак.
  3. На крајот се става зачинот, малку сол и малку бибер. Се промешува и се трга од оган.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: