Рецепти
Динстани јунешки ребра Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ви предлагаме да го послужите со салата свежа или крем.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешки ребра(1 Килограм)

Морков(3 )

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(300 Милилитри)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Месото го вадиме од коските, го сечеме на поголеми парчиња, го миеме и го бришеме со чиста крпа (коските може да се сварат со зеленчук за супа).
  2. Во тава со масло го запржуваме месото од двете страни. Ги додаваме водата и морковите кои претходно сме ги исечкале и се оставаме на тивок оган 90 минути да се динста. Тавата се покрива со капак.
  3. На крајот се става зачинот, малку сол и малку бибер. Се промешува и се трга од оган.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: