Рецепти
Динстани јунешки ребра Ана Ристеска

Вкусен ручек кој ви предлагаме да го послужите со салата свежа или крем.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешки ребра(1 Килограм)

Морков(3 )

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(300 Милилитри)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Месото го вадиме од коските, го сечеме на поголеми парчиња, го миеме и го бришеме со чиста крпа (коските може да се сварат со зеленчук за супа).
  2. Во тава со масло го запржуваме месото од двете страни. Ги додаваме водата и морковите кои претходно сме ги исечкале и се оставаме на тивок оган 90 минути да се динста. Тавата се покрива со капак.
  3. На крајот се става зачинот, малку сол и малку бибер. Се промешува и се трга од оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: