Рецепти
Динстано месо со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со кој нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(400 Грама)

Пилешко месо(400 Грама)

Буковка (печурка)(200 Грама)

Брашно(по потреба )

Бело вино(200 Милилитри)

Сол

Вегета

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото исечено на шницли извалкајте го во брашно, едно по едно парче, па пржете го во врело масло во подлабоко тенџере.
  2. Шницлите се пржат многу малку, колку да не биде живо месото, па се тргаат настрана во чинија.
  3. Откако ќе се испржи целата количина месо, во истото масло ставете ги печурките малку да се пропржат.
  4. Кога и тие ќе бидат готови, се става 1 лажица брашно врз печурките, се промешува.
  5. Потоа во тенџерето се враќа испрженото месо, па се додава виното и се налева со вода колку да се покријат состојките.
  6. Тенџерето се покрива со капак и се остава јадењето да се динста околу 80-90 минути.
  7. Додека месото се вари, постепено испарува течноста и онаа течност што ќе остане ќе биде густа како сос. Месото сервирајте го со сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: