Рецепти
Домашен чили сос Ана Ѓорова

Омилен прелив за печена пченка во Мексико, но исто така може да се послужи и на коктел сендвичи или со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чили пиперка(5-6 )

Масло(2-3 Супени лажици)

Маргарин(0.5 Чаша)

Лимон(1 )

Целер(неколку листови )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пиперките испечете ги во загреана рерна на 200°C, околу 2-3 минути, а потоа прелијте ги со зовриена вода и оставете ги да отстојат 20 минути. Исцедете ги и сомелете ги и во сад измешајте ги со маслото.
  2. Од подготвениот крем одвојте 3 лажици и измешајте ги во блендер со листови целер, исцеден сок од 1 лимон и маргарин.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: