Рецепти
Домашен хумус Ана Ристеска

Лесна, а здрава ужинка богата со протеини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(1 Конзерва )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Таан од сусам(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исцедете го наутот од конзерва, исплакнете го под млаз ладна вода и извадете му ја лушпата.
  2. Во блендер ставете го наутот, маслиновото масло, таанот од сусам, сокот од лимон, лукот, сол и бибер и добро изблендирајте додека да добиете хомогена смеса (блендирајте околу 1-2 минути).
  3. Ако хумусот е многу густ, додајте маслиново масло или сок од лимон.
  4. Послужете го со зеленчук, на леб како намаз или со чипс како ужинка.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: