Рецепти
Домашен леб Ана Ристеска

Рецепт за домашно лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Масло(50 Милилитри)

Млеко(150 Милилитри)

Квасец(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 180 минути

  1. Замесете го квасецот со малку млако млеко и брашно и оставете го да скисне. Откако ќе скисне, додајте го во брашното, ставете малку сол и измесете го со млако млеко во кое претходно сте го ставиле маслото.
  2. Измесете го тестото додавајќи млака вода, да биде средно меко и оставете го да скисне.
  3. Откако е готово, расмесете го повторно, поделете го на два дела и оставете го уште малку да кисне.
  4. Потоа ставете ги лебовите на тепсија попрскана со брашно, избодете ги со нож во средината и печете ги околу 1 час на температура од 150-200 степени.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: