Рецепти
Домашни пици Ана Ѓорова

Вкусни домашни пици што може да ги приготвите за најмилите како ручек или вечера. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(300 Милилитри)

Масло(35 Милилитри)

Квасец(свеж 1/2 )

Сол(10 Грама)

Бибер(малку )

Кашкавал(200-400 Грама)

Чајна(150 Грама)

Доматен сос

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Растопете го квасецот во малку вода.
  2. Потоа во сад ставете го брашното, квасецот, па постепено додавајте ја водата, солта и маслото и со дланките замесете меко тесто.
  3. Тестото оставете го да стасува во плех покриено со проѕирна хартија.
  4. Откако тестото ќе нарасне, повторно замесете го, поделете го на две топки и оставете ги уште да стасуваат.
  5. Потоа тестото расукајте го во круг на набрашнета работна површина. Расукајте го многу тенко.
  6. Премачкајте го со доматен сос, па додајте го кашкавалот и чајната или друго месо по желба, наросете со сусам на краевите.
  7. Пиците печете ги во загреана рерна на 180°C додека убаво заруменат и станат крцкави. Една минута пред да ги извадите, ставете малку сол и бибер, па вратете ги во рерна да се допечат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: