Рецепти
Домашно кисело млеко Ана Ристеска

Домашно кисело млеко во секое време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(масно 1 Литар)

Кисело млеко(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Во тенџере соединете ги млекото и киселото млеко. Промешајте и налејте во соодветни садови или чаши од јогурт и кисело млеко.
  2. Рерната загрејте ја на 50 степени, ставете ги наполнетите чаши и оставете 20 минути да се загреат. По 10 минути исклучете ја рерната а чашите оставете ги во неа една ноќ.
Шери бомбици
Боранија со чедена сланина и компири
Подварок со куркума
Печурки со јајца
Крем супа од тиква и компир
Бурек коцки
Макало од кисело млеко
Печени фалафел ќофтиња со сос
Ќофтиња со пилешко и пармезан
Фетучини со песто сос
Полнето свинско филе
Чорба од пилешки гради
Печурки во крцкаво тесто
Турски ѓевречиња (посно)
Полнети мисиркини гради
Свински кременадли со сос од шампињони
Паприкаш од пржени ќофтиња
Чорба со печурки и чадена сланина
Супа од пилешки дроб
Сутлијаш со банана
Макарони со чадено месо
Пиле полнето со печурки
Крем салата со сирење и шампињони
Крем салата со модри патлиџани
Мусака со чадена сланина и печурки
Школки во вински сос
Пилешки крилца во сос од пиперки
Пилешки копани со сос од бело вино
Ролати од пилешки копани
Домашно кисело млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: