Рецепти
Домашно кисело млеко Ана Ристеска

Домашно кисело млеко во секое време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(масно 1 Литар)

Кисело млеко(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Во тенџере соединете ги млекото и киселото млеко. Промешајте и налејте во соодветни садови или чаши од јогурт и кисело млеко.
  2. Рерната загрејте ја на 50 степени, ставете ги наполнетите чаши и оставете 20 минути да се загреат. По 10 минути исклучете ја рерната а чашите оставете ги во неа една ноќ.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: