Рецепти
Домашно кисело млеко Ана Ристеска

Домашно кисело млеко во секое време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(масно 1 Литар)

Кисело млеко(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Во тенџере соединете ги млекото и киселото млеко. Промешајте и налејте во соодветни садови или чаши од јогурт и кисело млеко.
  2. Рерната загрејте ја на 50 степени, ставете ги наполнетите чаши и оставете 20 минути да се загреат. По 10 минути исклучете ја рерната а чашите оставете ги во неа една ноќ.
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Намаз од печурки и лук
Намаз од печени пиперки и ореви
Намаз од туна и сусам

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: