Рецепти
Експрес-пилешко со зеленчук Ана Ѓорова

Здрав ручек со зеленчук и пилешко месо на брз начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Зелка(1/2 Килограм)

Прокељ(1/2 Килограм)

Брокула(1/2 Килограм)

Морков

Маслиново масло

Сол

Бибер

Кашкавал(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Белото месо исечете го на тенки ленти и пропржете го на неколку капки маслиново масло во вок тава.
  2. Потоа целиот зеленчук ставете го одозгора, зачинете и тавата поклопете ја.
  3. Варете најмногу 10 минути, потоа тргнете од оган, поросете со ситно рендан кашкавал и послужете додека е топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: