Рецепти
Фритата со домати и пиперки Ана Ѓорова

Брз, лесен и вкусен појадок. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Доматот и пиперката измијте ги и ситно исечкајте ги.
  2. Јајцата изматете ги со виљушка со биберот и измешајте ги со зеленчуците.
  3. Додајте издробен кашкавал по желба и ставете ги јајцата да се пржат во тефлонска тава со малку масло. Пржете ги на тивко 5 минути.
  4. Кога ќе фатат коричка од едната страна, префрлете ги внимателно на чинија, па превртете ги да се испржат од другата страна уште 5 минути. Издрендајте кашкавал одозгора додека се пржат, па притиснете го да се растопи.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: