Рецепти
Фурнаринки со сос од павлака Ана Ѓорова

Наместо фурнаринки, можете да потопите и потпечен леб или некое друго печиво во сосот – еднакво е вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(250 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Чили пиперка(1 )

Рендан кашкавал(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Брокулите искинете ги на цветови и варете ги во тенџере на оган 3 минути во солена, зовриена вода. Извадете ги и исцедете ги.
  2. Четири чешниња лук ставете ги во помало тенџере со слатката павлака и варете ги до омекнување. Потоа изгмечете ги.
  3. Маслото загрејте го во тава на оган и во него пропржете ги исечканиот кромид, сечканото чили пиперче и 1 сечкано чешне лук.
  4. Пржете ги 2 минути да омекнат, па додајте ги брокулите, гмечениот лук и ренданиот кашкавал.
  5. Варете го сосот на тивко околу 5 минути, зачинете со сол и бибер, а по варењето прелијте ги фурнаринките со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: