Рецепти
Ѓевречиња од мелено месо Ана Ѓорова

Брз и лесен ручек што може да го комбинирате како што сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лентите чадена сланина и кашкавалот се сечкаат на поситни коцки и се додаваат во садот со меленото месо.
  2. Кромидот и магдоносот се сечкаат, се додаваат во садот и се зачинува со сол и бибер.
  3. Смесата во садот се размесува да се добие хомогена смеса.
  4. Од смесата се прават топки, а од нив се формираат ѓевречиња.
  5. Ѓевречињата се пржат на тивко во загреана рерна со масло или се печат на скара.
  6. Испржените ѓевречиња се ставаат во чинија и се служат по желба. Може да ги послужите со растопен кајмак, со сос од домати, со гарнир од компири или други додатоци по вкус.
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: