Рецепти
Ѓевречиња од мелено месо Ана Ѓорова

Брз и лесен ручек што може да го комбинирате како што сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лентите чадена сланина и кашкавалот се сечкаат на поситни коцки и се додаваат во садот со меленото месо.
  2. Кромидот и магдоносот се сечкаат, се додаваат во садот и се зачинува со сол и бибер.
  3. Смесата во садот се размесува да се добие хомогена смеса.
  4. Од смесата се прават топки, а од нив се формираат ѓевречиња.
  5. Ѓевречињата се пржат на тивко во загреана рерна со масло или се печат на скара.
  6. Испржените ѓевречиња се ставаат во чинија и се служат по желба. Може да ги послужите со растопен кајмак, со сос од домати, со гарнир од компири или други додатоци по вкус.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: