Рецепти
Гофри ( Gofry z bitą śmietaną i owocami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 и пол Чаша)

Прашок за печиво(1 и пол Супена лажица)

Шеќер во прав(2 Кафени лажици)

Ванилин шеќер(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Маслиново масло(1/2 Чаша)

Млеко(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Брашното се става во сад.
  2. Во него се става прашокот за печиво, прстофат сол, шеќер и ванилин шеќер.
  3. Сето тоа се меша и се додават јајцата, маслото (или путер) и млекото.
  4. Се миксира смесата за да стане мазно тестото и да се поврзат сите состојки.
  5. Тестото се остава да одмори 15 минути.
  6. Тостерот се загрева.
  7. Со супена лажица се зема од смесата и се става на тостерот. Тестото се распоредува (се шири) на целата површина.
  8. Гофрито се пече 3 – 3 и пол минути.
  9. Гофрито се посипува со шеќер во прав и со густ сируп. Може да се сервира со додатоци како мармалад, џем, овошје и павлака.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: