Рецепти
Грашак со кајмак Ана Ѓорова

Српски специјалитет за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашак(400 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол

Кајмак(100 Грама)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исчистете го кромидот, исечкајте го и ставете го во сад да се пржи.
  2. Додајте го грашакот (претходно варен) и добро измешајте, па додајте го брашното.
  3. Повторно измешајте, полијте со малку вода или со млеко, а на крај измешајте го и кајмакот.
  4. Посолете го јадењето по вкус.
Ќофтиња со пилешко и пармезан
Бељуш
Сутлијаш со банана
Пиле полнето со печурки
Лимон ролат
Ролати од пилешки копани
Овчарска пита
Бисквит торта со киви и банани
Мостарска алва
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Бела салата
Чорба од чадено месо
Палачинки со туна
Гибаница мафини
Пита со јунешко и пилешко месо
Домашен пудинг од вишни и капини
Мелено месо со зеленчук и пире
Црно бел колач со бисквити
Торта слоново око
Ролат со ореви
Летна пишкота
Солени бомбици
Шницли со печурки
Пастрмка на кајмак
Кремаста салата со бело вино
Леќа со пржена сланина
Свински шницли со павлака и печурки
Чорба со сирење
Ролат од блитва

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: