Рецепти
Грав на мексикански начин Ана Ѓорова

Ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(400 Грама)

Колбас(3 )

Чили пиперка(1 )

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Чаша)

Доматен сос(200 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот оставете го да отстои преку ноќ или неколку часа во вода, па потоа исцедете го, наполнете вода во тенџере и сварете го.
  2. Во поголема тава или во тенџере на оган загрејте масло и пропржете го лукот и лутото пиперче (исечкани). Откако малку ќе омекнат, додајте го колбасот исечкан на парчиња и пржете го.
  3. Откако малку ќе се пропржи, налијте со бело вино и посолете, па гответе неколку минути.
  4. Потоа додајте го доматниот сос и варете додека смесата се згусне и течноста малку испари.
  5. На крај додајте го сварениот грав со уште малку вода во која што се вареше (неколку кутлачи).
  6. Мешајте и гответе го гравот уште околу 10 минути.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: