Рецепти
Ѓувеч од зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Летен и посен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Зелена пиперка(5 )

Кромид(3 Главици)

Морков(4 )

Модар патлиџан(1 )

Целер(1 )

Тиквичка(2 )

Грашок(150 Грама)

Ориз(150 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во поголемо тенџере на загреано масло пропржете го сечканиот кромид заедно со модриот патлиџан исечкан на коцки, сечканата пиперка на кругови, а потоа додајте го и останатиот исечкан зеленчук.
  2. По неколку минути пржење (треба убаво да омекнат зелнчуците), целата смеса префрлете ја во намастена тепсија.
  3. Додајте го оризот, сол и бибер и полијте со вода колку да се покрие оризот.
  4. Ставете ја тепсијата во рерна и печете околу 30 минути на 200 степени.
  5. Потоа додајте го доматниот сок, повторно измешајте и вратете во рерна да се запече.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: