Рецепти
Хот дог на скара Ана Ѓорова

Богат домашен хот дог на скара со интересна мешавина, разновидни сосови и салата, погоден за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сланина(2 Парчиња)

Кромид(1 Главица)

Сос за скара(2 Кафени лажици)

Кумин(1 Кафена лажица)

Кечап(3 Супени лажици)

Црн грав(425 Грама)

Лупени домати од конзерва(420 Грама)

Чили сос(3 Супени лажици)

Билно масло(2-3 Супени лажици)

Колбас(4 )

Кифли(4 )

Рендан кашкавал(1 Чаша)

Млад кромид(1 )

Павлака(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пржете ја сланината од двете страни на умерен оган околу 3-4 минути додека не стане крцкава.
  2. Потоа во тавата за пржење додајте го кромидот, сосот за скара и куминот, па гответе додека не омекне кромидот, околу 3 минути.
  3. Додајте го кечапот и гответе додека малку не потемне, 2-3 минути.
  4. Додајте го готовиот грав, доматите од конзерва, чили сосот и 1 чаша вода, а потоа покријте и оставете да зоврие. Повремено мешајте додека смесата не се згусне, околу 20-тина минути.
  5. Во меѓувреме подгответе ја скарата и намастете ја со билно масло. Печете ги колбасите од двете страни околу 10 минути, додека малку не потемнат и не се испечат. Испечете го и лепчето за хот дог по желба.
  6. Наросете рендан кашкавал во секое од кифлите, ставете ги колбасите, ставете од мешавината со грав и домати, а потоа додајте повеќе кашкавал.
  7. На крај, додајте по желба млад кромид, павлака и уште чили сос или bbq сос.
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: