Рецепти
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони Ана Ѓорова

Тавата ориз и месо на овој начин е многу вкусна и зачинета, а шампињоните ѝ даваат дополнителен шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се вари во 750 мл вода околу половина час.
  2. Откако ќе се свари, се процедува и се остава настрана.
  3. Копанчињата се варат околу половина час.
  4. Во загреаната тава во масло се пржат исечканите кромид, пиперка, домат и морков.
  5. Се додаваат шампињоните и се пропржува уште 2-3 минути.
  6. Се додава оризот во тавата и се меша убаво, па се додаваат и сите зачини.
  7. Се полева со водата во која што се вареа копанчињата и се додаваат и копанчињата.
  8. Садот се става во рерна да изврие водата околу 45 минути, но не смее да се пресуши.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: